/
/

Orvos válaszol

szakrendelő Kovács Szilvia

Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár látogatott március 3-án a XVI. kerületi Szakrendelőbe. Az eseményen részt vett Szatmáry Kristóf államtitkár, parlamenti képviselő, Kovács Péter polgármester és dr. Csomor Ervin alpolgármester. A látogatás célja az volt, hogy az államtitkár megismerkedjen az aznap működésbe lépett új egészségügyi tájékoztató rendszerrel, melyet dr. Kiss Marianna, a szakrendelő igazgatója mutatott be.



A számítógépes hálózati kapcsolaton alapuló új információs csatorna az Orvos válaszol nevet viseli, és a szakrendelő sokak által használt honlapjáról (www.szakrendelo16.hu) érhető el. A lényegét tekintve a kerületi lakosok a programban részt vevő nyolc különféle szakterületű orvosnak tehetnek fel kérdést a saját egészségügyi problémájukkal kapcsolatban.

A rendszert szigorú adatvédelem bástyázza körül, a kérdést csak a kiválasztott szakterület orvosa láthatja, és a kérdés a válasszal együtt hatvan napon túl automatikusan törlődik. A programban részt vevő orvosok egy-egy tabletet, táblagépet kaptak, s ezen írják meg szabadidejükben a választ a feltett kérdésre. Ha egy napon belül nem készül el a válasz, akkor a rendszer figyelmezteti az orvost, hogy megválaszolatlan kérdése van.

Az Orvos válaszol programot a helyszínen ki is próbálták: A szakrendelő igazgatónője tett fel egy kérdést a saját adatait, TAJ számát és email címét felhasználva, ami nyomban megjelent a hátsó sorban ülő orvos táblagépén, és fél percen belül már a kérdező e-mail fiókjában volt a válasz.

Az államtitkár kimagaslóan hasznosnak ítélte a helyi ötlet alapján kidolgozott új rendszert, ami sokkal biztonságosabb és szakszerűbb, mint a közösségi oldalakon egyre jobban terjedő bizonytalan színvonalú orvoslás. Mint elmondta, példaértékű ez a kezdeményezés, és jól illeszkedik az OEP rendszerében most működésbe lépő beteg-előéleti adatbázissal, amelyből a biztosítottak kórelőzménye is megismerhető az orvos számára.

Legújabb Kapcsolódó Bejegyzések

Képgaléria: