Önkormányzati ASP csatlakozás

Hagyaték, ASP, IPARKER Kovács Szilvia

Az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program EKOP-2.1.25. számú, „Önkormányzati ASP központ felállítása” című kiemelt projektjének eredményeként2015 júniusában megindult az Önkormányzati ASP rendszer (ASP1) üzemszerű használata. Az ASP1 rendszerben elérhető Adó-, Gazdálkodási-, Ingatlanvagyon kataszter-, Iratkezelő-, Iparai és kereskedelmi szakrendszer használatát 55 közép-magyarországi önkormányzat kezdte meg.

Sikeres pályázatunk eredményeként részt vehetett a cégünk is ebben a projektben. Az ASP1 rendszer Ipari és kereskedelmi szakrendszerét a Komunáldata Kft. fejleszthette ki, a GOVCENTER alkalmazás szolgáltatás keretében évek óta sikeresen működő alkalmazás tapasztalataira alapozva.

 

A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program KÖFOP 1.2.2. számú eljárásában, 2016 júniusában elindult az Önkormányzati ASP országos kiterjesztésére, és az ASP1 rendszer továbbfejlesztésére irányuló projekt (ASP2).

Az ASP2 rendszer bevezetésének jogi előkészítéseként 2016. szeptember 3-án hatályba lépett az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet, amely a rendszerre illetve a rendszerhez való csatlakozásra vonatkozó részletes szabályokat tartalmazza.

 

A kormányrendelet értelmében a helyi önkormányzatok „rendszercsatlakozás”, vagy „interfészes csatlakozás” formájában kötelesek csatlakozni az ASP2 rendszerhez a rendeletben meghatározott időpont- és műszaki feltételek szerint.

A csatlakozási munkához a GovCenter Ipari és kereskedelmi valamint Hagyatéki leltár rendszerét használó felhasználóinknak minden támogatást meg fogunk adni. Rendszercsatlakozás esetén az alábbi árajánlat alapján biztosítjuk az adatok és az ügyirat sablonok migrációját az ASP2 rendszerbe, interfész csatlakozás esetén - az üzemeltetési szerződésünk keretében - beépítjük a GovCenter rendszerbe az ASP2 által igényelt interfészeket.

Az alábbi ajánlat alapján hasonló támogatást biztosítunk azoknak a helyi önkormányzatoknak is, amelyek jelenleg nem tartoznak az Ipari és kereskedelmi illetve Hagyatéki leltár rendszerünk felhasználói közé.

 

KÖFOP-1.2.1 -VEKOP-16 kódszámmal pályázati felhívás jelent meg a helyi önkormányzatok számára, az ASP2 rendszerhez való csatlakozás támogatására. A támogatás keretében a csatlakozáshoz szükséges eszközökre, oktatásra, a szakrendszerek adatainak migrációjára és tisztítására, valamint egyéb az ASP2 rendszer használatba vételéhez szükséges tevékenységekhez nyújt támogatást az állam

 

Kapcsolódó linkek: