Elektronikus adó ügyintézési rendszer

ÁNYK, E-adó, Adóbevallás, Iparűzési adó Ipolyi Fatime

Az adózók egyre szélesebb körben és nagyobb számban igénylik, hogy adóügyeiket az önkormányzati adóhatóságoknál – hasonlóan az állami adóhatósághoz – elektronikus úton is intézhessék. Ehhez nyújt megfelelő segítséget az E-adó rendszerünk, mely az elektronikusan kitölthető nyomtatványokra épülve az egész adózási folyamatot digitalizálja.

Az évek során nagyszámú elégedett partnerünknél sikerült bevezetnünk rendszereinket.

Terkep Ado

"Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata eldöntötte, hogy szakítva a papíralapú ügyintézéssel, elektronizálja az adóbevallási felületet.
Már a bevezetés évében a 17.000 darab iparűzési adóbevallásból 4.500 darab ügyfélkapun érkezett elektronikus úton, 8.000 darab ÁNYK programmal kitöltve, de még papíralapon, és 4.500 darabot hagyományos úton nyújtottak be az adózók.
Hatalmas előnye a Komunáldata Kft. által fejlesztett bevallásoknak, hogy ellenőrzési funkcióval vannak ellátva, amely a feldolgozás során jelentős időmegtakarítást eredményezett és a későbbi ellenőrzéseknél előnyt jelenthet. Az ügyfelek, könyvelők visszajelzése az e-bevallásról maximálisan pozitív volt."

dr. Képes Lóránt
osztályvezető
Miskolc MJV Önkormányzata

A rendszer moduljai:

  • Elektronikusan beküldhető ÁNYK nyomtatványok
  • Beérkezett űrlapok letöltése a hivatali kapuról
  • Érkeztetés, iktatás
  • Bevallások feldolgozása
  • Online számlaegyenleg lekérdezés
  • Bankkártyás befizetési lehetőség

Az adózók online, egy helyen minden információt lekérdezhetnek adóügyeikkel kapcsolatban, amennyiben rendelkeznek Ügyfélkapu regisztrációval. Az általunk kifejlesztett felületen lehetőség van a bevallások megtekintésére, számlaegyenleg lekérdezésre vagy akár az elmaradt befizetések utáni pótlék kiszámítására is.

Szamlaegyenlegek

További kényelmi szolgáltatás az ügyfeleknek az online bankkártyás fizetési mód is, mely az önkormányzatok számára jelentős megtakarítási lehetőséget biztosíthat.

Bankkartya

A rendszerről bővebben Termékeink között olvashat.

Legújabb Kapcsolódó Bejegyzések